Adana Güney Kore Kültür Derneği Kozan Kolejinde Yemeklerini Tanıttı

Kozan Kolejinde etkinliklerin ardı arkası kesilmiyor Adana Kore Derneği Kozan Kolejinde Güney Kore yemeklerini tanıttı. Kozan Koleji yemekhanesinde gerçekleşen etkinliğe Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Koleji Yönetim Kurulu, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler ile veliler katıldı. Yemekte söz alan Adana Güney Kore Derneği Başkanı Sun Ok Jean;’’Burada olmaktan çok mutluyuz. Sizlerle tanışmak için sabırsızlıkla bu günü bekledik. Kore ve Türkiye Devletleri 1950 yılından beri kan kardeştir. Türkiye’de olmaktan da çok mutluyuz. Bugün size sunacağımız yemeğin adı ‘Bibimbaptik’’ bu yemek 1800’yıllarından beri Kore Krallarına sunulan bir yemek ve Kore halkı tarafından çok sevilen bir yemektir. Kozan Koleji’nde yakın zamanda da ‘Korece’’dilini tanıtmayı düşüyoruz. Bizleri burada nazikçe ağırlayan ve sizlerle buluşturan Kozan Koleji ailesine çok teşekkür ederim. Sizleri de Adana Güney Kore Derneğine bekliyoruz’’şeklinde konuştu. Konuşma faslının ardından yemeklere geçildi. Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam da yemeğin ilerleye aşamasında standa geçerek yemek dağıtımına katkıda bulundu. Koreli misafirlerin yemek standında yemek ikramları ve öğrencilerle konuşmaları renkli görüntülere sahne oldu. Kozan Koleji öğrencileri Koreli misafirleri ve çocuklarını adeta bağrına bastı. Misafirlerle tek tek ilgilenip onlarla hatıra fotoğrafı çekildiler. Mevlid Kandili olması nedeniyle Kozan Koleji Öğretmenleri de Koreli heyet’e Kandil Simidi ikram ettiler. Dünyada büyük ilgi gören Güney Kore dizileri ve Güney Koreli sanatçılar PSY (Ganggamstlye) CNBLU etkisiyle başlayan Kore Rüzgârının Kozan Kolejinde de etkisi yoğun şekilde hissedildi. Yemek etkinliği Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Adana Güney Kore Derneği Başkanı ve yönetimi, Kozan Koleji yönetim, öğretmen ve öğrencilerinin hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.