Okulumuzda “İnternet ve Medya Bağımlılığı” Semineri Verildi

Okulumuzda  “İnternet ve Medya Bağımlılığı” Semineri Verildi

Okulumuzda Kozan Toplum Destekli Büro Amirliği tarafından  “İnternet ve Sosyal Medya Bağımlılığı” konulu seminer verildi. Kozan Koleji konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte Kozan Toplum Destekli Büro Amirliği personelleri Sinan Savran, Mehmet Kara, Merve Yavuz ülkemizde ve dünyada internet ve sosyal medya bağımlığının ne kadar yaygınlaştığını ve zararlarını gözler önüne serdiler. Çağımızın son zamanlarda yaygın hastalığı olan internet ve sosyal medya bağımlılığı ile ilgili konuşan Toplum Destekli Büro Amirliği Personeli Sinan Savran ; “ Eğer banyoda, lavaboda telefon elinizden düşmüyorsa, internet ağı olmayan kafeye oturmuyorsanız, yatağınızda bile telefon elinizden düşmüyorsa siz de bir internet bağımlısısınız. Sosyal medya ve sanal ilişki gerçek sosyal ilişkileri bitirdi. Doğru bir amaç uğruna kullanırsak internet ve sosyal medya tabi ki iyidir, ama tüm gün internet başında kalmak insanda ruhsal ve psikolojik hastalıklara yol açar, insanda duruş bozukluğuna. Ve kesinlikle tanımadığınız kişi ve şahısları sosyal medyadan eklemeyin, sahte hesaplar çok yaygın illegal örgütler bunları kullanıp gençlerimizi tuzaklara düşürmekte ve  bunun örneğini çok sık yaşıyoruz. Ayrıca sosyal medyada anne kızlık soyadını kesinlikle paylaşmayın, çünkü banka hesaplarınız ve birçok hesaplarınız çalınabilir. Sosyal Medya Hesabınız çalınırsa mutlaka bizimle iletişime geçin” şeklinde konuştu. Seminere gelen polisler arasında 1996 da Batman da Şehit olan Abdullah Kocaer’in Kozan Kolejinden mezun kızı Merve Yavuz isminin anons edilmesiyle Kozan Koleji öğrencileri coşkuyla alkışladılar Şehit Polis Memuru kızı, Polis Merve Kara’yı. Seminer sonrasında Kozam Koleji Lise Müdürü Ali Saim Çağlar ve Ortaokul Müdürü Kemal Altıntaş Kozan Toplum Destekli Polis2 Memurlarına Sahnede kupa bardağı hediye etti. Öğrenciler Şehit Polis Memuru Abdullah Kocaer’in Kozan Kolejinden Mezun polis memuru Merve Yavuz’u dakikalarca alkışlaması duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Hatıra Fotoğrafının çekilmesinin ardından etkinlik sona erdi.