Okulumuz Proje Ekibi Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteriyle Görüştü

Okulumuz Kurumsal İletişim Uzmanı Ertan Şahin, biyoloji öğretmeni Mehmet Arslan ve sosyal bilgiler öğretmeni Hümeyra Sarımehmetoğlu’ndan oluşan proje ekibi “ Turaçlar Kuşları Hep Uçsun” projesini hakkında bilgilendirme yapmak ve destek istemek istemek amacıyla Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altınsu ile görüştü. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede Kozan Koleji proje ekibi, anavatanı Çukurova bölgesi olan ve nesli tükenmek üzere olan Turaç Kuşunu korumayı hedefleyen ve bu konuda farkındalık yaratılması amaçlanan palanlarını anlattılar. Çok sıcak bir ortamda geçen görüşmede Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altınsu Kozan Koleji proje ekibini duyarlılıklarından ötürü teşekkür edip, proje üzerinde nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda biraz çalışıp tekrar görüşelim dedi. Konu ile ilgili konuşan Kozan Koleji Kurumsal İletişim Uzmanı Ertan Şahin “Bölgemizin nesli tükenmekte olan kuşlarından olanTuraç Kuşları Hep Uçsun” projesiyle bu kuşları koruma altına alıp neslinin devam etmesini istiyoruz. Bizi kabul edip, projemize destek olan Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altınsu’ya çok teşekkür ederiz. Kolejlerin yaşadığı çevreye ve topluma sorumlulukları vardır. Bizim Kozan Koleji olarak ilkelerimizin başında doğayı, hayvanı seven bir nesil yetiştirme gelir. Nitekim bu bağlamda geçen hafta Kozan Koleji Anadolu Lisesi öğrencilerimiz Göller bölgesi Yabani hayata yiyecek bıraktı. Ve bu haber ulusal basına çıktı. Yakın zamanda Kozan Koleji Hatıra Ormanları oluşturmayı düşünüyoruz. Her öğrencimizin dikili bir fidanı olacak. Bu projelerle Kozanda da sosyal farkındalık yaratmak istiyoruz. Sadece öğrencilerimizin değil bütün Kozan’ın dikkatini doğaya ve hayvanlara çekmek istiyoruz ” şeklinde konuştu. Yakın zamanda Turaç kuşu ile ilgili biri Kozan Kolejinde olmak üzere Çukurova Kalkınma Ajansında çalıştay yapılmasının planlandığı ifade edildi.