YAZAR SENARİST AYÇA ÖZTORUN KOZAN KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

Kozan Koleji Konferans Salonunda gerçekleşen seminerde yazar –senarist Ayça Öztorun Kozan Koleji öğrencileri tarafından coşkuyla karşılandı. Ayça Öztorun öğrencilerle Çukurova, sinema ve kitaplar üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Ayça Öztorun; “Çok okul gezdim ama sizin farklı bir enerjiniz elektriğiniz var, ondan heyecanlandım kusura bakmayın. Kozanda olmaktan ve sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum. Ayrıca okulunuz çok güzelmiş. Çocuklar Kozan’da bu aralar uyuşturucu ve madde bağımlılığının arttığını üzülerek öğrendim, lütfen uzak durun ve çok dikkat edin.Yazarlığa çocukluk yıllarımdan itibaren ilgim vardı ve bu ilgimin arkasına gittim. Nitekim ilerleyen zamanda yazılarımı ilgili yerlere gönderdim ve beğenildi. O günden beri yazıyorum. Ailemin ve babamın yazar olmamda etkisi büyük oldu. Sizlerde mutlaka yazın, günlük yazın, anılarınızı yazın bu sizin duygusal dünyanızın gelişmesine büyük katkı sağlayıp kazandıracak. Yarın inşallah sizlerde üniversitelere gidip meslek sahibi olacaksınız. Bu noktada hedeflerinizi şimdiden belirleyip bu yönde ilerlemeniz lazım, Çocuklar Kozan da gördüğüm kadarıyla gençler üniversite bitirdikten sonra Kozan’a dönmüyor, Kozan’ın sizlere ihtiyacı var, hep birlikte Kozan’ı sosyal kültürel ve ekonomi bakımından bir yerlere taşıyabiliriz. Yakın zamanda Kozan’da film çekimlerini tamamladık, filmin yapımcılığını Raşit Çelikezer, yönetmenliğini ise Fatih Koca, senaryo ise bana ait. Filmin galası 30 mart’ta saat  saat :11.00’da Orhan Kemal Kültür Merkezi (Adana) yapılacak hepinizi bekliyorum. Gala’ya Ahmet Telli, Ataol Berhamoğlu, Orhan Kemal’in oğulları katılacak ve bu filmle Cannes film festivaline katılacağız” şeklinde konuştu.Etkinlik sonunda Kozan Koleji öğrencilerinden Seçil Nisa Kamalı Sezen Aksu’nun “Beni yak” adlı şarkısını seslendirdi.  Yazar –Senarist Ayça Öztorun’a etkinlik sonrası Kozan Koleji Yönetimi tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.