Kozan Koleji’nde de LGS Tercih Heyecanı

LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 472,0038 puan ve 0,07 genel yüzdelik dilimi ile Kozan birincisi çıkaran Kozan Koleji’nde de LGS tercih heyecanı başladı.

Öğrencilerin tercihlerini doğru yapabilmeleri için mesai saatleri içinde LGS Tercih Danışmanlık Hizmeti verilmeye başlandı. LGS sonuçlarına göre tercih yapacak öğrenciler, velileriyle okula gelerek okul idaresinden ve okul rehber öğretmeninden önce ön bilgi aldılar, sonra yüzdelik dilimlerine göre tercihlerini yaptılar. Tercihe gelen öğrencilerin ve velilerinin bir hayli heyecanlı oldukları görüldü.

E-Okul üzerinden gerçekleştirilecek LGS tercih işlemleri 13 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Yerleştirme işlemleri için öğrenciler önce kayıt alanındaki aynı tür okullar arasından 3 okul tercihi, farklı türden 2 okul tercihi yapabilecek.

Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar 30 Ağustos 2018 günü ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 4 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil tercih başvuruları, 06-10 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 13 Ağustos´ta açıklanacak.

2.nakil tercihleri 13-17 Ağustos tarihinde yapılacak, sonuçlar ve boş kontenjanlar 19 Ağustos tarihinde açıklanacak.

3.nakil tercihleri 27-31 Ağustos tarihinde yapılacak, sonuçlar ve boş kontenjanlar 03 Eylül tarihinde açıklanacak.
4.nakil tercihleri 03-06 Eylül tarihinde yapılacak, sonuçlar 08 Eylül tarihinde açıklanacak

Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvuruları ise 10-14 Eylül 2018 tarihleri arasında alınacak. Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Yerleştirmeleri ise 16 Eylül 2018 tarihinde tamamlanacak.