Kozan Kolejinde Karneyi Alan Tatile Koştu

Öğrenciler heyecanla bekledikleri yarıyıl tatiline nihayet girdiler.
Okulla bu yıl tanışan ve ilk kez karne alan 1.sınıf öğrencileriyle beraber Kozan Kolejinde 310 öğrenci karnelerini aldı. Öğrencilerin karne sevincine Kozan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi BAYSAL, Başkan Yardımcısı Emin CANBOLAT ve Okul Müdürü Kemal ALTINTAŞ ortak oldular.
Takdir ve teşekkür alan öğrenciler büyük mutluluk yaşarken, karnelerinde notu düşük olan öğrencilerin üzgün olduğu görüldü.
Karne dağıtımında; yorucu eğitim-öğretim yılının ardından uzun bir tatile girdikleri, tatili gönüllerince dinlenerek geçirmeleri, boş zamanlarında bol bol kitap okumaları ve eğlenmeleri önerildi. Tatil dönüşünde dinlenmiş, zihinlerle yeni eğitim-öğretim yılına başlamaları temenni edilerek tüm öğrencilere huzurlu, mutlu tatiller mesajları verildi.
Karnelerini alan öğrenciler okul bahçesinde birbirlerine veda ederken duygulu anlar yaşandı. Karne sevinçlerini çocukları ile birlikte yaşayan veliler, öğrencilerin yıl içerisinde çok yoğun tempo ile çalıştıklarını uzun bir tatili hak ettiklerini ifade ettiler.
Okul Müdürü Kemal ALTINTAŞ, karne mesajında velilere; karneleri kötü geldi diye baskı kurulmamasını, olumsuz söylemlerden kaçınılmasını istedi ve “öğrencilerimiz sadece ders notlarıyla değil, her yönden güvenilebilecek, sorumluluğunu bilen birer evlat olarak değerlendirmeli” mesajını verdi.
Öğrenciler ve öğretmenler yaklaşık 2 hafta tatil yapacak. 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 09 Şubat 2015 Pazartesi günü başlayacak. Eğitim-öğretim yılı 12 Haziran 2015'de tamamlanacak.
İkinci dönem, ilköğretim ikinci kademe öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek.  Ortaokul öğrencileri Nisan ayında 2.TEOG  sınavına katılacak.