Kozan Koleji Kahraman Tazeoğlu’nu Hayranlarıyla Buluşturdu

Kozan Koleji, Kozan Belediyesi'nin ve Kozan halkının desteğiyle kitap okuma yarışmasına destek için ünlü Şair-Yazar Kahraman Tazeoğlu'nun da şiirlerini seslendirdiği şiir ve söyleşi etkinliği düzenledi.
Proğram öncesinde Kozan Kolejini ziyaret Yazar Tazeoğlu, okulun çok amaçlı salonunda kendisini görmek isteyen öğrencilerle kısa bir söyleşi yaptı. Söyleşide, oğlunu hafta sonu sinemaya götürmeye söz veren ama dışarıya hiç çıkmak istemediğinden bir bahaneyle oğlunu başından savmak isteyen babanın hikâyesini anlattı.
Hikayede baba; bir gazetenin promosyon olarak verdiği dünya haritasını, keserek küçük parçalara ayırıp oğluna, “ Eğer bu haritayı birleştirip düzeltebilirsen seni sinemaya götüreceğim” der ve sonra oğluna verir. İçinden de, “ Oh be, kurtuldum! En iyi coğrafya profesörünü bile getirsen, bu haritayı akşama kadar düzeltemez.” Der.
Aradan on dakika geçtikten sonra oğlu babasının yanına koşarak gelir. “ Baba haritayı düzelttim, artık sinemaya gidebiliriz! “ der. Adam önce oğlunun söylediğine inanamaz. Ama haritanın tamamlandığını görünce, hayretler içinde bunu nasıl yaptığını sorar. Çocuk şu cevabı verir:
“ Bana verdiğin haritanın arkasında bir insan resmi vardı. İnsanı düzelttiğim zaman dünya da kendiliğinden düzeliverdi” der.
Mesajı anlayan öğrencilerin alkışları arasında öğrencilerin arasına giren Tazeoğlu, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi ve kitap imzaladı. Ardından Kozan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Baysal, Okul Müdürü Kemal Altıntaş ve Türkçe öğretmenleri ile birlikte Dağılcak’a yemeğe giden Tazeoğlu, Kozan Belediye Sinemasında sevenleriyle buluştu.
 Ünlü Şair ve Yazar Kahraman Tazeoğlu, burada yoğun bir ilgiyle karşılaştı. İzdihamın yaşandığı söyleşide okurlarına çok sevilen şiirlerini seslendirerek dinleyenlerine duygu yüklü anlar yaşattı ve büyük alkış topladı.
Çok sayıda katılımın olduğu imza töreninde gençler Tazeoğlu’na kitaplarını imzalatmak ve fotoğraf çektirebilmek için sıraya geçti.
Kahraman Tazeoğlu, Kozan’da yoğun ilgiyle karşılanmasının kendisini çok mutlu ettiğini Kozan’daki okuyucu kitlesinin çok fazla olmasından dolayı memnunluğunu dile getirdi.