23 Nisan Satranç Turnuvası Kozan Kolejinde Yapıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile TSF Kozan İlçe Temsilciliği’nin birlikte düzenlediği 89.Satranç Turnuvası 18-19 Nisan 2015 tarihlerinde Kozan Koleji"nde yapıldı.

Ev sahipliğini Kozan Koleji’nin yaptığı satranç turnuvasına ilkokul, ortaokul ve orta dereceli okullardan 154 lisanslı öğrenci katıldı. Yapılan Turnuvaya çevre ilçelerden de katılımın olması dikkat çekti.

Turnuvada Başhakemliği Halil Akyürek, Kürşat Arslan, diğer Hakemlikleri ise
Fatma Yüce, B.Berna Erdem, Muharrem Yarar, Neşet Ölmez, Ragıp Kaya yaptı.
Küçükler, Yıldızlar ve Gençler olmak üzere üç kategoride yapılan turnuvada her öğrenci 7 tur Swiss manager eşitlik bozma (İsviçre) sistemi ile 45+30 dakikalık süreyi kullanarak yarıştı.

Turnuva sonucunda dereceye giren öğrencilere ödül olarak kupa, madalya ve her kategorideki bir öğrenciye de centilmenlik ödülü verildi.

Küçükler Kategorisinde;
Birinci: İpek İNCE,
İkinci: Berkay UĞİŞ,
Üçüncü: Mert ÇELİK,
Centilmenlik ödülü: Ceren SEDEFOĞLU,

Yıldızlar Kategorisinde;
Birinci: Yunus Emre SOYTAŞ,
İkinci: Alper Yılmaz,
Üçüncü: Umut ÖZBEK,
Centilmenlik ödülü: Alper EZER,

Gençler Kategorisinde;
Birinci: Hakkı Ata ÖZGÜNER,
İkinci: Furkan BULUT,
Üçüncü: Yunus KIZILTEPE,
Centilmenlik ödülü: Erol TETİK ve Cihanay ÖZYÜREK ödül aldılar.

Ödüller; İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, Kozan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Baysal, Kozan Yıldırım Spor Kulübü Başkan yardımcısı Gökmen Sarıtaş tarafından verildi.
Yarışma ile ilgili Başhakem Halil Akyürek; “Öğrencilerin eğitimine katkı sağlayacağını düşünerek düzenlediğimiz bu turnuvada bizlere verdikleri desteklerden dolayı Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve ev sahibi Kozan Koleji yönetimine TSF ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.