Okul Müdürümüz Özel Okul Desteği İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Kozan Koleji Müdürü Kemal ALTINTAŞ, Özel Okul Teşvik Başvurularında velilerin /vasilerin yapacakları işlemlerle ilgili bazı açıklamalarda bulundu.
ALTINTAŞ yaptığı açıklamada; geçen yıl birçok velinin/vasinin devlet teşviği başvurularında yapacakları iş ve işlemlerle ilgili yeterince bilgilenmediği veya okul yönetimine yanlış bilgi ve belge sunduğu için mağdur duruma düştüğünü ifade etti. Başvuru sırasında doğru bilgi ve belge sunulmasını isteyen Okul Müdürü K.Altıntaş, eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen velilerin/ vasilerin 10 Ağustos- 02 Eylül tarihleri arasında kayıtlı oldukları resmi/özel okul müdürlüklerine, yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu (Ek-12)’nda yer alan;
  • Ailenin Nisan, Mayıs Haziran 2015 Aylarından birine ait toplam gelir durumunu gösteren belgeyi,
  • Taşınmazları varsa sağladığı kira geliri taahhütnamesini,
  • Uluslararası, ulusal veya il düzeyinde yapılan yarışmalarda alınan derecelere (birinci, ikinci, üçüncü) ait belgelerin bir örneği veya asıllarını,
  • Üniversitede öğrenim gören diğer kardeşlerin öğrenim durumunu veya üniversitede okumaya hak kazandığını gösteren belgeyi,
Açık öğretim veya askerî okul öğrencilerinin öğrenim belgelerini ve Ek-12’nin Anne ve Babanın Durumu başlığının dördüncü satırında belirtilen durumun onaylı belgelerle birlikte başvurmalarını istedi.
K. ALTINTAŞ,  velilerin/vasilerin özel okul tercihi yapmadan önce, okulların ilan etmiş oldukları yıllık eğitim ücretinin Bakanlıkça karşılanacak eğitim ve öğretim desteğinin dışında kalan bedelini ayrıca okul yönetimi ile görüşerek ödeme planı yapmalarını ve kayıt yaptıracakları okulların ücretleri ve diğer şartları hakkında bilgi edinip tercihlerini belirlemelerini sözlerine ekledi. Okul Müdürü, herhangi bir okulda kaydı görünmeyen okul öncesi öğrencilerinin velileri /vasilerinin okul öncesi eğitim yapılan resmi/özel okullara kesin kayıtlarını yaptırarak başvuruda bulunabileceğini; kayıtlı olan ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim öğrencilerinin de kayıtlı oldukları okullardan başvurularını yaparak Modüle girilen başvuru çıktısının onaylı bir örneğini imza karşılığı alabilecekleri belirtti.