Kozan Koleji’nde Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Kozan Koleji’nin düzenlediği “Okumak ve Ötesi” konulu ödüllü kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini düzenlenen törende aldılar.
Kozan Koleji’nin ilçe genelinde ilkokul 4.sınıflar arasında;öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, onların kelime dağarcığını zenginleştirmek, Türkçeyi doğru, güzel, etkili kullanma becerisi, bilgi, birikim ve ufuk kazandırmak, öğrencilerin milli, manevi ve evrensel değerlere olan duyarlılığını artırmak; değerler eğitimi kapsamında sevgi, hoşgörü, kardeşlik, doğruluk, dürüstlük ve erdemlilik duygularını pekiştirmek, vatana millete hizmetin öncelikle kendini iyi yetiştirmekle başladığı anlayışını benimsetmek amacıyla yaptığı“Okumak ve Ötesi” konulu ödüllü kitap okuma yarışmasının ödül töreni 05.04.2016 Salı günü Kozan Koleji Konferans Salonu’nda yapıldı.
Programda kısa bir açış konuşması yapan K.Altıntaş, kitap okumaya özen gösteren öğrencilere, yarışmaya destek veren okul müdürlerine, öğretmenlere ve velilere teşekkür etti.
Yapılan konuşmanın sonunda ödül törenine geçildi. Yarışmada 94 puan ile 1.(Birinci) gelen Halit Dağlı İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Tunahan Şahan, “Tam Altın” ödülünü Kozan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Baysal’ın elinden aldı. Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Baysal kısa bir konuşma yaptı “Okulumuzun düzenlediği kitap okuma yarışması beni son derece sevindirdi. Ben daha önce yaptığım bir yurt dışı seyahatinde, Fransa’da durakta müşteri bekleyen şoförlerin boş zamanlarında düzenli kitap okuduklarını görmüştüm. Bu durum beni çok etkilemişti. Okulumuzun kitap okuma yarışması yapma isteğini öğrenince de çok duygulanmıştım. Ben, Yönetim Kurulu ve arkadaşlarım adına kitap okuma yarışmasında başarı gösteren öğrencileri tebrik ediyor, başarılarına katkı sağlayan tüm okul müdürlerine, öğretmenlerine ve velilerine teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.
Yarışmada 91 puan alan ve kura çekimi sonucu dereceye giren 4 öğrenciden Atatürk İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Hatice DEMİRELLİ- Atatürk İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Zeynep Yazgı ÖLMEZ, Atatürk İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Adil ÖZ ile Halit Dağlı İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Sude Zeynep KAVUKLU ödüllerini  Kozan Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emin Canbolat, Okul Müdürü Kemal Altıntaş, Okul Aile Birliği Başkanı Alev Ataş’tan, Okul müdürleri ise plaketlerini Organize Sanayi Müdürü Fatih Aydın’dın elinden aldılar.
Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.