Okulumuzda “İlkokula Veda Töreni” Muhteşem Oldu

Okulumuzda  “İlkokula Veda Töreni” Muhteşem Oldu

Kozan Koleji, ilkokulu bu yıl bitiren 44 öğrencisi için düzenlediği kep töreniyle öğrencilerini uğurladı.

Kozan Kaymakamı Avni Oral ve eşi Av. Hande Sinem Oral Hanımefendi, Cumhuriyet Baş Savcısı Mahmut Arslan ve eşi Hakim Nurşen Arslan Hanımefendi, Kozan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Baysal, Başkan Yardımcısı Emin Canbolat, Okul Aile Birliği Başkanı Alev Ataş ve çok sayıda davetlinin katıldığı gecede öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel gösteride izleyenler keyifli anlar yaşadı.

Sunuculuğunu okulun öğretmenlerinin yaptığı gecede önce pilavlar yendi. Ardından tören başladı. 4.sınıfa veda töreni programı Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Kemal Altıntaş yaptı. Okul Müdürü K.Altıntaş konuşmasında; yeni yapılan okul binasının rahatlığı ve güvenliğinin, donanımlarının; kapalı halı sahasının, basketbol, tenis kortu, oyun parkı, laboratuvar ve dersliklerin öğrencilerin kendilerini şiddetten uzak ve güvende hissetmelerini sağladığını söyledi. K.Altıntaş, 2004 yılından bugüne başarılarla dolu 12 yılı geride bıraktıklarını belirtti ve 2015-2016 eğitim-öğretim yılında kazandıkları başarılara örnekler vererek başarıların katlanarak devam edeceğini ifade etti.

Kozan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi BAYSAL kısa bir konuşma yaptı. H.Baysal yaptığı konuşmada okul hissedarları olarak, çocukların eğitim ve öğretimi için tüm imkânları seferber ettiklerini, birlikte önemli çalışmalara, başarılara imza attıklarını belirtti. Öğrencilerin kazandıkları başarıların kendilerini heyecanlandırdığı ve mutlu ettiğini söyleyen Hilmi Baysal “öğrenci başarılarını görmek çok farklı bir duyguymuş” dedi. Okulun yapılışından bugüne kadar kendilerine her alanda yol gösteren ve destek veren Kozan Kaymakamı Sayın Avni Oral’a desteklerinden dolayı teşekkür eden H.Baysal, bir hayallerinin daha olduğunu ifade etti ve gelecek dönemde Kozan Koleji lise binasının müjdesini verdi.

Program akışında Kozan Kaymakamı Sayın Avni Oral bir konuşma yaptı. A.Oral yaptığı konuşmada anne-baba olarak hayatın en önemli değerleri olan çocuklarının mezuniyet mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Anne- baba olarak hayatın en değerli ve yaşam kaynağı çocukları en iyi şekilde eğitebilmek ve eğitim alabilecekleri okula göndererek hayata hazır hale getirmek olduğuna dikkat çeken A.Oral, Kozan Koleji’nin başarılı ve iyi eğitim kurumlarının başında geldiğini ifade etti. Mezun olan ilkokul öğrencilerinin başarılarını taçlandırarak devam ettirmelerini isteyen A.Oral, öğrencilerin başarılarına en çok katkı sağlayan anne ve babaları tebrik ederek, ilkokulu bitiren öğrencilere başarılarını tüm eğitim yaşamları boyunca devam ettirmelerini diledi.

Program, öğrencilere ilkokula veda belgelerinin verilmesi ile devam etti. İlkokulu acısıyla ve tatlısıyla geride bırakmanın heyecanını yaşayan öğrenciler, son olarak kep atma gösterisi ile ortaokula merhaba demenin mutluluğunu yaşadılar. Öğrencilerin gitar gösterisinin ardından DJ’nin yönetimindeki müzik eşliğinde doyasıya eğlenen 4.sınıflar, bu anı ölümsüzleştirmek için bol bol hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Gece sonunda öğrenci ve veliler, yapılan organizasyondan çok memnun kaldıklarını dile getirerek okul yönetimine ve öğretmenlere teşekkür ettiler.