Okulumuzda Yaz Tatili Heyecanı

2015-2016 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Kozan Kolejinde öğrenim gören okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri karne alarak, yaz tatiline girdi. Özellikle ikinci kez karne alan birinci sınıf öğrencileri büyük heyecan yaşadı.

Öğrencilerin karne heyecanlarına İlçe Kaymakamı Sayın Avni Oral, Hanımefendi Av. Hande Sinem ORAL, Garnizon Komutanı Binbaşı Timur Konuk, Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz,  Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaplan, İlçe M.E.M.Şube Müdürü Fehmi Haytaoğlu, Kozan Kolej Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Baysal, Başkan Yardımcısı Emin Canbolat ve Okul Müdürü Kemal Altıntaş ortak oldular.

Kozan Koleji’nde eğitim gören 412 öğrenci, 13 Haziran Cuma günü karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.

İlkokul 4.sınıf ve ortaokul 8.sınıf öğrencileri mezuniyetin yanı sıra yaz tatilinde kayıt heyecanını da yaşayacak. Ortaokulların 8. sınıflarında okuyan öğrencilerin girdiği ortak sınavların yerleştirmeye esas puanların ilanı 29 Haziran'da duyurulacak, 15-25 Temmuz tarihleri arasında yerleştirme işlemleri için tercihler gerçekleştirilecek. Tercih sonuçları ise 08 Ağustos'ta ilan edilecek.

Özel okul eğitim ve öğretim desteği başvurularının ise bir önceki yılda olduğu gibi Ağustos ayı içinde yapılması tahmin ediliyor.
2016-2017 eğitim ve öğretim yılında, okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ve ortaokulların 5'inci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması okulların açıldığı ilk hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.
Yeni eğitim-öğretim yılında ilk zil, 19 Eylül Pazartesi çalacak ve ilk dönem dersleri, 20 Ocak 2017 Cuma sona erecek. 15 günlük yarı yıl tatilinin ardından dersler, 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak, 09 Haziran 2017 Cuma günü öğrenciler yaz tatiline girecek.