016 TEOG Yerleştirmelerinde Kozan Koleji Zirvede

2016 TEOG Yerleştirmelerinde Kozan Koleji Zirvede

2016 TEOG Yerleştirmelerinde Kozan Koleji, öğrencilerinin %34’ünü Fen Lisesine gönderdi.
MEB’in yaptığı açıklamaya göre TEOG yerleştirmelerinde; Yerleştirmeye Esas Puan’a göre İlçe genelinde yüksek puan alan öğrencilerin bulunduğu Kozan Koleji bireysel ve kitlesel başarıda göz doldurdu.
Özel Kozan Ortaokulu olarak bilimsel, spor ve sanat alanındaki başarılarının yanında akademik başarılarıyla da fark yaratan Kozan Koleji’nden mezun olan 50 öğrencisinden 2’si Adana Fen Lisesi’ne, 2’si Adana İMKB Fen  Lisesi’ne, 01 kişi TOBB Osmaniye Fen Lisesi’ne, 01 kişi Bor Fen Lisesi’ne, 10’u Kozan Fen Lisesi’ne, 01 kişi de Malatya Darende M. Emin Ilıcak Fen Lisesine yerleşti.

Kozan Koleji yönetimi, 2016 TEOG yerleştirmelerinde mezun ettikleri 50 öğrenciden  %34’nün Fen Lisesine yerleştiğini ve Kozan Kolejinin kurulduğu yıldan bu güne hep başarılara imza attıklarını, başarı geleneğini devam ettiren öğrencileri ve bu başarıyı göstermelerinde emeği geçen tüm öğretmenleri ve velileri kutluyoruz ifadelerini kullandılar.

2016 TEOG sonucu yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri yerleştirme esas ve usullerine göre sistem üzerinden otomatik olarak yapılacak.

Öğrenciler istemeleri halinde 15-19 Ağustos 2016, 22-26 Ağustos 2016,  29 Ağustos -5 Eylül 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.

Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir ortaokul müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabilecektir.

Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç)  tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır.

Açık ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri hâlinde İl/İlçe Öğrenci

Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 05-08

Eylül 2016 tarihlerinde, 3 (üç) tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacaktır.