Okulumuzda “Sosyal Hizmetler”Mesleğini Tanıtma Semineri Yapıldı

Okulumuzda “Sosyal Hizmetler”Mesleğini Tanıtma Semineri

Okul idaresi tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen meslek tanıtım seminerine Kozan Sosyal Hizmet Merkezi Uzmanları Burcu Karakoca, Semih Avcı, Lütfiye Dokuzcu ve Kozan Toplum Sağlığı Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı Selçuk Karakoca konuşmacı olarak katıldı.

Okul idaresi tarafından yürütülen “Meslekleri Tanıtım”  etkinlikleri çevresinde 8.sınıf öğrencilerine yönelik verilen seminere katılan Sosyal Hizmet Uzmanları “Sosyal Hizmetler” mesleği ve özellikleri hakkında öğrencilere kısa bilgi verdi. İnsan hayatında meslek ve kariyer sahibi olmanın önemine değinen konuşmacı, “Sosyal Hizmet Uzmanı” olmak isteyenlerin Yardımsever, ikna kabiliyeti yüksek, gerektiği durumlarda soğukkanlı davranabilen, karşısındaki kişileri dinleyen ve duygularını anlayabilen kişiler olmaları gerektiğini söyledi.

Burcu Karakoca sosyal hizmetlerin hizmet alanlarının;- KMÇ ( Terk edilmiş ve kimsesiz korunmaya muhtaç çocukların korunma altına alınması işlemleri )
- Ekonomik nedenler ile çocuklarına bakamayan ailelerin Ayni- Nakdi yardım ile desteklenmesi
- Evlat edinme işlemleri
- Yaşlı hizmetleri ile yaşlı kimsesiz kişilerin müracaatlarının değerlendirilmesi, SHÇEK bünyesinde yaşlı Huzurevi ve rehabilitasyon Merkezlerine yerleştirilmeleri
- Aile ve çocuk mahkemesi kararları ile aile danışma tedbiri kararı verilen ailelere danışmanlık hizmetinin verilmesi
- Engelli evde bakım ve engelli yatılı bakım hizmetinin verilmesi
- Korunma altında iken Evlat edinme ile aile yanlarına alınan çocukların ve ailenin takibi iş ve işlemleri ve  Kadın Konukevi iş ve işlemleri olduğunu ifade etti, öğrenci sorularını cevapladı.

Kozan Toplum Sağlığı Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı Selçuk Karakoca kürsüye gelerek sosyal hizmet uzmanı olmak için , Lise veya dengi bir okuldan mezun olduktan sonra, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı ’ndan (LYS) “Sosyal Hizmetler” lisans programına başvurabilmek için  fakülte seçimi “TM-3”, yüksek okul seçimi ise  “YGS-5” puanına sahip olmaları gerektiğini söyledi ve öğrencilere kendilerini her şeyi yapabilecek güçte hissetmelerini istedi.

Seminer, öğrenci sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.