Kozan Koleji Öğrencileri Satrançta İl-İlçe Birincisi Oldu

İl ve ilçe genelinde düzenlenen satranç turnuvasına katılan Kozan Kolej’li öğrenciler büyük başarılar kazandı.
Kozan Koleji 5.sınıf öğrencisi Hakkı Ata Özgüner 12 yaş genelinde Adana Satranç İl Birincisi olurken, küçüklerde ilçe birinciliği için yarışan 3B sınıfı öğrencisi Koray Özgül 8 yaş ilçe birincisi, 3A sınıfı öğrencisi Muhammet Yusuf Aydoğan 9 yaş ilçe ikincisi oldu.
Adana İl Satranç Temsilciliği tarafından Özel Bilfen Çukurova Okullarında yapılan 2015-2016 Adana Küçükler Satranç İl Birinciliği 12 yaş geneli yapılan turnuvaya Adana’da katılan Hakkı Ata Özgüner rakiplerini bir bir yenerek Adana İl Birincisi oldu.
Turnuva sonucunda İl birincisi H.Ata Özgüner’e Birincilik Kupası ve madalya verildi. İlçe Birincisi Koray Özgül ve İlçe İkincisi M.Yusuf Aydoğan’a ise İlçe Satranç Temsilciliği tarafından Kupa ve madalyalar verildi.
Kozan Koleji öğrencileri daha önce Kozan İlçe Satranç Temsilciliği tarafından düzenlenen ve ilçe genelindeki okullardan birçok sporcunun finalde yarıştığı Atatürk Satranç Turnuvası Yıldızlar kategorisinde de Üçüncülük (Erol Tetik),  Öğretmenler Günü Satranç Turnuvası" Yıldızlar Kategorisinde İlçe 2.liği (TunahanTETİK-7B ) kazandıkları kaydedildi.
Turnuva başarılarını okul arkadaşları, öğretmen ve idarecilerle paylaşan öğrencileri Okul Müdürü Kemal ALTINTAŞ makamında kabul ederek sporcuları tebrik etti. Altıntaş, satranç sporunun önemli bir spor dalı olduğunu ve bu sporun gelişmesi ve yayılmasında özel hassasiyet gösterildiğini ifade ederek, başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti. Şampiyon sporculara Kozan Koleji Yönetim Kurulu tarafından plaket verildi.