Okul Öncesi

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİMİZ

Okul öncesi eğitimi; çocuğun doğduğu günden temel eğitime başladığı güne kadar geçen yılları kapsayan ve çocukların daha sonraki yaşamlarında önemli rol oynayan,; bedensel, psikomotor, sosyal-duygusal, zihin ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, kişiliğin şekillendiği ve çocuğun devamlı olarak değiştiği bir süreçtir. Bu süreçte çocukları, ilköğretime hazırlarken onlara paylaşma, dayanışma, sosyalleşme ve birlikte çalışma öğretilir.
Okul öncesi eğitimde amacımız çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneklerini ortaya çıkarmaktır.
Öğrenci-öğretmen-veli üçgeninden oluşan birliktelik ne kadar bilinçli ve sağlıklı olursa, çocuklarımız da o oranda sağlam bir kişilik kazanırlar. Bu nedenle, çocuğun küçük yaşlarda sağlıklı bir ortamda gelişimini sürdürmesi önem kazanmaktadır.
Kurumumuzda çocuklara yaptırılacak tüm etkinlikler, somut bir biçimde çocuğun yaparak ve deneyerek öğrenmeyi gerçekleştirmesine yöneliktir.

Okul öncesi eğitimimizde;
*Aynı yaştaki çocukların aynı etkinliği yapma isteği uyandırılmaya ve çocukların kendilerini güvende hissetmeleri sağlanır.
*Çocuklara somut deneyimler ve çok iyi tasarlanmış materyallerle donatılmış bir çevre hazırlanır ve üst düzeyde bir öğrenmenin gerçekleşmesi için uğraş verilir.
*Çocuğun arkadaşları ve öğretmeni ile birebir iletişime dayalı konuşma ve dinleme becerilerini geliştirici, onların daima yeni şeyler görmek ve duymak isteyeceği etkinlikler yaptırılır.
 *Farklı kültür ortamlarından ve ailelerden gelen çocukların ortak bir yetişme ortamına uyum sağlamalarına ve kendine güven duygusunu kazanmalarına yardım edilir.
* Dilini doğru, yanlışsız ve güzel konuşmasına, toplumu, çevreyi, evreni ve insan davranışlarını tanımasına özen gösterilir.
* Nesneleri, eşya ve varlıkları tanımalarına, temel takım becerilerini geliştirmelerine, davranışlarında olumlulukları ve olumsuzlukları öğretilir.
* Çocukların öz saygı, aitlik duygusu ve kendi dünyalarındaki kararsızlık gösteren diğer duygularını kontrol etmelerine dikkat edilir.

İngilizce öğretime de önem veren kurumumuz: oyun, sanat ve uyku odalarından tuvaletlere kolayca ulaşılabilecek durumda, grup odaları kullanılma esnekliğiyle tasarlanmış, yarı kapalı oyun alanları, yoğun ve hızlı trafikten ve hava kirliliğine neden olan etmenlerden uzak bir ortamdadır.

Çocukların kayıp düşmelerini engellemek için kurumdaki tüm ıslak zemin kaymayacak malzemeden yapılmıştır.

Sınıflarımız ergonomik olup;

Evcilik merkezi ya da drama merkezi,

Sanat merkezi; boya, paket, pastel, tebeşir, yapıştırıcı, makas, oyun hamuru ve temizlik malzemeleri,

Kum ve su merkezi,

Kütüphane merkezi,

Müzik ve hareket merkezi gibi donanıma sahiptir.