Kozan Kolejinde Öğrencilere Meslekleri Tanıtma Semineri Verildi

Kozan Koleji idaresi tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen meslek tanıtım seminerine bir Jeoloji Mühendisi konuşmacı olarak katıldı.
Kozan Koleji okul idaresi tarafından yürütülen “Meslekleri Tanıtım”  etkinlikleri çevresinde 8.sınıf öğrencilerine yönelik verilen seminere katılan Turgut Şafak URSAVAŞ, Jeoloji Mühendisi Mesleği ve Özellikleri hakkında öğrencilere kısa bilgi verdi. İnsan hayatında meslek ve kariyer sahibi olmanın önemine değinen konuşmacı, Jeoloji mühendisi olmak isteyenlerin; Matematik, fizik, kimya, coğrafya konularında sürekli ilgilenen ve başarılı olan, İnceleme ve araştırma merakına sahip, açık havada çalışmayı seven ve doğa şartlarına ayak uydurabilecek nitelikte olmaları gerektiğini söyledi. URSAVAŞ, Jeoloji mühendislerinin genellikle açık arazide ve şantiyelerde çalıştıklarını, yeraltı ve yerüstünde araştırma yapılması gereken katmanlarda görev yaptıklarına değindi ve  doğal afetlerin (heyelan, deprem, fırtına, kuraklık, kar, buz, dolu, yağmur, sel, su baskını v.b.) nedenlerini araştırdıklarını, bu afetlerin zararlarını azaltmaya yönelik incelemeler yaptıklarını ve yerküre üzerindeki etkilerini inceleyerek bunlardan doğabilecek olumsuzlukların giderilmesi veya en aza indirilmesi için çözümler ürettiklerini ifade etti. Konuşmasında 8.sınıf öğrencilerinin zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini isteyen URSAVAŞ, kendisinin de bir zamanlar böyle bir okulda öğrenci olduğunu söyleyerek, insanların okuyarak belli bir mevkiye geldiğini, ancak bunun için çok çaba harcamanın gerekli olduğuna vurgu yaptı. URSAVAŞ, öğrencilerden kendilerine özgüven duymalarını ve her şeyi yapabilecek güçte hissetmelerini istedi ve öğrencilere teşekkür etti.