Özel Okula Teşvik Kozan Koleji’ne İlgiyi Arttırdı

Özel okullarla ilgili eğitim ve öğretim desteği başvuru ve yerleştirme e-Kılavuzunun yayınlanmasının ardından, Kozan Koleji’ne velilerin ilgisi daha da arttı.
Yeni eğitim öğretim yılı özel okul teşvikinden yararlanarak çocuğunu Kozan Koleji’nde okutmak isteyen velilerin ilgisi nedeniyle yoğun bir şekilde başvuru ve telefon trafiği yaşandığı ifade edildi.
Eğitim ve Öğretim Desteği Başvuru  ve Yerleştirme e-Kılavuzu’na göre, geçen yıl alt sınıflardaki öğrencilere verilen teşvik  kontenjanına bu sene sınıf seviyelerinin her birine okulun destek kontenjanının yüzde 25’i kadar öğrenci yerleştirilecek ve her sınıf seviyesinde başvuran öğrenciler eşit şansa sahip olacak. Geçen yıl başvuruda bulunup da teşvik alamayan ara sınıfı öğrencileri bu yıl başvuru yaptıklarında daha şanslı olacak.

2016-2017 eğitim öğretim yılı için özel okullara giden öğrencilere verilecek devlet teşviği için başvurular 2 Eylül’e kadar sürecek. Eğitim öğretim desteği için tercih işlemi yapma hakkı kazanan öğrenciler 5 Eylül’de açıklanacak.

Veliler/vasiler, okulların ilan etmiş oldukları yıllık eğitim ücretinin Bakanlıkça karşılanacak eğitim ve öğretim desteğinin dışında kalan bedelini ve diğer şartları hakkında bilgi edinip tercihlerini belirleyecek.

Tercih işlemi yapma hakkı kazanan öğrenciler, özel okul tercihlerini 6-19 Eylül 2016 tarihleri arasında yapabilecek. 20 Eylül’de yerleştirme sonuçları ilan edilecek. 21-26 Eylül tarihleri arasında ise öğrencilerin nakil ve kesin kayıt işlemleri tamamlanacak. 27 Eylül’de gerçekleştirilecek olan boş Kontenjanlara ek yerleştirmelerin ardından, 27-30 Eylül tarihlerinde ek yerleştirme kayıtları sona erecek.